30 Ocak 2009 Cuma

PAPYON KÜPE

Bugün takı yapmak istedim, uzun zamandır yapmamıştım, biraz kurdela vardı ve ben ne yapabilirim bununla diye düşünürken; böyle bir küpe çıktı ortaya, önce papyonunu diktim sonra biraz parıltı ekledim ve bitti.

27 Ocak 2009 Salı

SOBELENDİM

Sevgili arkadaşım Meliha http://meliha-canmoullarm.blogspot.com/ beni sobelemiş, teşekkürler Melihacım. Şimdi soruları yanıtlamaya çalışacağım;

Yaptığım 4 iş : Müge'ye bakmak

Yemek yapmak

İnternette hoby ve yemek sitelerinde gezinmek

Günlük ev işleri

Defalarca izlediğim 4 film : Kayıp balık nemo :) (gerçekten!)

Lion

Esaretin bedeli

Oşin (eskiden seyrettiğim ve inanılmaz sürükleyici bir japon

dizisiydi,bilmem hatırlayanınız varmı)

Yaşadığım 4 yer : Kocaeli

İzlediğim 4 televizyon programı : Desperate housewives

My name is Earl

Csı NY

Derya'lı günler

Tatil için gittiğim 4 yer : Kıbrıs

Zonguldak

En sevdiğim 4 yemek : Makarna

Pilav

Mantı

Çiğ börek

Hemen şimdi olmak istediğim 4 yer : Şu an bulunduğum yer! çok rahatım ,hayal kurmaya bile üşeniyorum:)

Bir yağmur damlası olsaydım düşmek istediğim 4 yer : Okyanusa (ne demişler boğulursan büyük denizde boğul :) ) Toprağa. Ayrıca ben şanssızımdır,muhtemelen yağmur damlası olsam havada asılı kalırdım:)





26 Ocak 2009 Pazartesi

KALPLİ YASTIK

Kalpli yastık için kırmızı kirpi ipi denilen ipten kullandım ( birkaç sene önce yapmıştım bu yastığı ) örmesi de çok kolay, üç ilmekle başladım ve her sırada birer ilmek arttırdım belli bir büyüklüğe gelince de arttırmadan düz örmeye başladım, orta kısma gelip tek şişe geçtim ve yine kenerları arttırmadan iç kısımdan tek ilmek kesmeye başladım. Birkaç sıra sonra iki taraftanda kesip yuvarlamış oldum, diğer kısmıda aynı şekilde örüp bitirdim . Aynı ölçüde bir parça daha ördükten sonra içini doldurup diktim. Örerken sayıları aklınızda tutarsanız her iki parçanında boyutları aynı olur,ben örerken not almıştım :)

13 Ocak 2009 Salı

ÖRGÜ OYUNCAK ( GÖZ YAPIMI )



Bir arkadaşımın isteği üzerine örgü oyuncakta göz yapımını anlatmaya çalışacağım, genelde göz yapımında bobin denilen (oya yapımında kullanılan) iplerden kullanıyorum hem parlak oluşu, hem diktikten sonra yakıp ipi gizleyebildiğim için tercih ediyorum. Önce 5 zincir çekerek siyah iple bir çember oluşturuyorum , tabi bunun için ince bir tığa ihtiyacımız olacak, daha sonra istenilen göz renginde iple çemberin etrafını gereken büyüklükte geçiyorum, alt ve üst kısmı tekrar siyah iple tığ ardı yapıyorum tabi yarım olarak. Işık için beyaz kullanarak en orta kısma batıp birkaç kez çekiyorum, sonra gözü yerine dikip iğneyle kirpikleri oluşturuyorum. Modeldeki bebek sevgili Fulya ve Özlem'in sitesi Çocukla çocukta yayınlanmıştı buradan kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Sevgilerle...