7 Ekim 2008 Salı

PAPER MACHE YAVRU KEDİCİK

Bugün yaptığım bir paper mach örneği, yapımı oldukça zor olsada bittiğinde çok güzel şeyler ortaya çıkıyor. Kuruyup boyanabilmesi için yaklaşık bir ay geçmesi gerekiyor. Boyandıktan sonra bloğumda sizlerle paylaşacağım bu yavru kediciği. Bir ay kadar beklememiz gerekecek:)

18 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

bu da diğerleri gibi çok güzel sibel, tamamlanmış halini merakl bekliyoruz

cicibici bişeyler dedi ki...

Teşekkür ederim,tamamlanmış halini bende çok merak ediyorum.biran önce kurusada boyasam diye sabırsızlıkla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

çok güzel ve farklı şeyler yapıyosun canım kediciğin boyanmadan bile çok güzel birde merak ettiğim senin ufaklık bunları yaparken nasıl rahat bırakıyor seni

cicibici bişeyler dedi ki...

Teşekkür ederim canım.Tabiki rahat bırakmıyor ama zamanı iyi kullanmaya çalışıyorum.Uyuduğu zaman işleri de bitirince,sadece bir saat zamanım kalıyor,münkün olduğunca değerlendirmeye çalışıyorum ve bir anda bir kaç işi sıraya koyup yapınca hepsi birden bitmiş oluyor,yinede her şeye yetişemiyorum tabi.

pelince dedi ki...

Bloğun çok güzel hazırlanmış,el emeği olan herşeye hayranım zaten..
Emeğine sağlık..

cicibici bişeyler dedi ki...

Teşekkür ederim Pelin,senin yaptıklarınıda ilgiyle izliyorum.En uygun zamanda,fırsat bulduğumda deniyeceğim kekini.Aklım kaldı valla!

Adsız dedi ki...

Canım ya zahmet olmassa senden bir ricam olucak benim ufaklığın iştahsızlığını okumuştun ne yedireceğimi şaşırdım senin kızına neler verdğini merak ediyorum mümkünse çorbalardan bir tarif verebilirmisin.ne yapıcağımı şaşırdım belki sevebileceği birşey bulurum çok öpüyorum

cicibici bişeyler dedi ki...

Tabiki inşallah yardımcı olurum.İştahsızlığı diş çıkarmasından sonra mutlaka geçecektir.Şimdi üst dişlerini çıkaracağı için Müge'de iştahsız malesef.Yaptığım çorba(belki senin yaptığın gibidir bilemiyorum)şu:1 Domatesin suyu,biraz az pirinç,çok az kırmızı mercimek,hepsini kaynatıp iyice dağılınca parçalayıcıdan geçiriyorum.ve birkaç damla zeytin yağıkoyuyorum(Kemik suyu katanlarda var)tuz veya şeker önermiyorlar,bir yaşa kadar o yüzden tatsız oluyor tabi ama onlar için tatdan çok vitamin ve proteinler önemli şu günlerde.İnşallah iştahı düzelir sevgiler.

cicibici bişeyler dedi ki...

Melihacım bu iştahsızlıkla ilgili birde mail attım sana.Görmüşsündür sanırım.

Unknown dedi ki...

Canım mailinide aldım çok teşekür ederim ben pütürlüye alıştırmak için fazla zorluyorum galiba çiğnemeyi öğrenemez diye korkuyorum ama dedğin gibi nasılsa öğrenicek ben zorladıkça kötüyede gidiye zaten allah yavrularımıza sağlık ve bol iştah versin inşallah öpüyorum

Bitki Cadısı dedi ki...

blogun çok güzelmiş canım,ayrıca kediciği çok beğendim boyanmış halini çok merak ediyorum.

cicibici bişeyler dedi ki...

Teşekkür ederim Bitki cadısı,bende senin eldivenleri çok beğendim,çok güzeller.Sevgiler.

Huzur Moda dedi ki...

canım bu çok güzel olmuş ellerine sağlık... böyle birşeyi ilk defa görüyorum adını bile unuttum işte bu nedir neden yapıyorsun

Huzur Moda dedi ki...

şimdi biraz araştırdım kağıt kaplama sanatı gibi birşey bu paper mache ama seninki böyle birşey değil sanırsam

cicibici bişeyler dedi ki...

Teşekkürler Dilek,ben paper mache'ı biraz daha farklı yapıyorum.Önce kullanacağım kadar peçeteyi 5 gün suda bekletip süzüyorum.sonra mutfak robotunda çekip içine bol tutkal koyup yoğuruyorum.Sanırım tutkalını fazla koyuyorum çünkü kağıdı eritmek kolay olmuyor.Sonra en güzel kısmı; şekillendirmeye başlıyorum.Bir ay sonra akrilik boyayla boyayacağım.İşte bu kadar.Tavsiye ediyorum çok eğlenceli.Sevgiler.

nalan dedi ki...

hadi artık bu kedinin som şeklini görelim.
canım ;benim torun çok feci ishal .dr. 6.hastalık olabilir 2 gün bekleyelim dedi.ama inanılmaz biçimde ishal naapmalı bilmem.ne dersin?

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık size bir şey sormak istiyorum.öğretmenimiz kağıt hamuru yapmamızı istedi ben yaptım ama çok yumuşak oldu şekil alamıyor.nasıl sertleştirebilirim??bugün içinde cevap alabilirsem sevinirim. şimdiden teşekkürler:)

cicibici bişeyler dedi ki...

Kağıt hamurunu yaparken kağıdı hafifçe sıkmalısın,suyunu sızınca tutkalla yoğrulmalı,sanırım senin kağıdın sulu kalmış,biraz daha kağıt ekleyebilirsin,mesajını geç farkettim canım kusura bakma,başarılar!