30 Ekim 2008 Perşembe

MÜGE'NİN ATKI VE BERESİ

Ananesinin Müge'ye ördüğü atkı ve bere:) henüz havalar soğumadı ama kışın bol bol kullanılacak bir takım. Atkı otuz ilmek başlanıp dört sıra ters örgü, altı sıra düz örgü örülüp kenarları pembe iplikle süsleniyor. Bere de aynı şekilde örülüyor,ortadan başlanıp ilk iki sırada arttırılıyor sonra aynı şekilde örülüp bitiriliyor. Çiçeği de benden:)

22 Ekim 2008 Çarşamba

ATKI MODELLERİ


Kırmızı iple oklava örneği yapılmış atkı modeli, yapımı biraz zaman alsada bana göre çok hoş bir örnek. Digeri ise motif desenli bir atkı,tek renk de yapılabilir yada istediginiz renklerle çalışabilirsiniz.

19 Ekim 2008 Pazar

15 Ekim 2008 Çarşamba

KOT ÇANTA



Bu çantayı bir kaç sene önce yapmıştım, fikir olsun diye bloguma eklemek istedim. Kot kumaşından elde diktiğim ve üzerini siyah bobin iple işlediğim bir çalışma ( kot kumaşı olduğundan işlemek daha kolay oluyor. ) İstediğiniz desenle değişik kumaşlara uygulayabilirsiniz, özellikle kot ve fitilli kadife kumaşla çalışmak deseni işlemek açısından çok daha kullanışlı oluyor. Fermuar yerine Amerikan fermuarı kullandım, son olarak askılarını da dikip çantamı tamamladım.

10 Ekim 2008 Cuma

DOYUMLUK !

Ve sonunda ablam beklenen blogu'nu açtı nihayet! Çok güzel yemek yapan ve çok güzel tarifleri olan ablamın yaptıklarından genelde sadece tatmak için başlar dayanamayıp hep yerim. Aramızda hep aynı diyalog yaşanır ''Abla bana çok koyma o kurabiyelerden son zamanlarda çok kilo aldım:)'' ''birşey olmaaaz !'' sonra ben yine ''çok güzel olmuş biraz daha alayım:)'' Blogun hayırlı olsun ablacığım, bol paylaşımlar çünkü o tariflerden yapıp, herkes tatmalı. ELLERİNE SAĞLIK !

7 Ekim 2008 Salı

PAPER MACHE YAVRU KEDİCİK

Bugün yaptığım bir paper mach örneği, yapımı oldukça zor olsada bittiğinde çok güzel şeyler ortaya çıkıyor. Kuruyup boyanabilmesi için yaklaşık bir ay geçmesi gerekiyor. Boyandıktan sonra bloğumda sizlerle paylaşacağım bu yavru kediciği. Bir ay kadar beklememiz gerekecek:)

6 Ekim 2008 Pazartesi

GARFİELD'LI YASTIK


Kumaş boyasıyla yaptığım Garfield'lı yastık. Birkaç sene önce moda olan ( şimdi de yapılıyor ama o zamanlar çok kullanılıyordu ) kumaş boyası ile çalışmak resim yapmayı sevdiğimden olsa gerek, çok severek yaptığım bir hoby. Beyaz penye bir kumaşı istediğiniz sekilde boyayıp yanlarından dikince çocukların hoşuna gidecek sevimli bir yastık oluşturmuş oluyorsunuz.

2 Ekim 2008 Perşembe

MÜGE

Müge,7,5 aylık resimde görüldüğü gibi henüz sadece iki dişi var:) kendisi ortalığı dağıtma uzmanı ve bunu münkün olan en kısa zaman dilimi içerisinde yapabiliyor. Örnegin ben bu resmi çekene kadar yatağını altüst edebiliyor. Küçük eller ve küçük ayaklar sürekli iş peşinde çok meşgul çooook!

NAZAR BONCUKLU AYI




Nazar bocuklu ayıcığı istediğiniz renk iki iplikle yapabilir ve istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. 7 ayrı parça birleştirilerek tamamlanır. Pembe de çok şirin durabilir.


1 Ekim 2008 Çarşamba

MİNİ PANDA



Siyah,beyaz ip ve bir çift beyaz boncukla yaklaşık iki saatte tamamlayabileceğiniz mini bir panda.