26 Ocak 2009 Pazartesi

KALPLİ YASTIK

Kalpli yastık için kırmızı kirpi ipi denilen ipten kullandım ( birkaç sene önce yapmıştım bu yastığı ) örmesi de çok kolay, üç ilmekle başladım ve her sırada birer ilmek arttırdım belli bir büyüklüğe gelince de arttırmadan düz örmeye başladım, orta kısma gelip tek şişe geçtim ve yine kenerları arttırmadan iç kısımdan tek ilmek kesmeye başladım. Birkaç sıra sonra iki taraftanda kesip yuvarlamış oldum, diğer kısmıda aynı şekilde örüp bitirdim . Aynı ölçüde bir parça daha ördükten sonra içini doldurup diktim. Örerken sayıları aklınızda tutarsanız her iki parçanında boyutları aynı olur,ben örerken not almıştım :)

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Varya resmen harika olmuş benim kızın odası kıpkırmızı herşeyi hemde ve bu odasına çok yakışır vallahi çok beğendim elimdeki örgüyü bırakıp sevmem aslında yarım bırakılan işi ama yok yok bırakıcam gidip hemen kırmızı tiftik ip alıcam eline koluna sağlık canım benim

Moonish (moonsun) dedi ki...

Muhtesem bir yastik, ellerinize saglik :)) Sevgililer gunu de yaklasiyor :) Kocaman sevgiler gonderiyorum :))

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş canım yaa yukarda kardeşiminde yazdığı gibi yeğenin odası kırmızı oraya çok yakışır .

ne güzel beceriler bunlar ellerine sağlık canım
seni ve ufaklığı çok öpüyorum.
iyi geceler.

Unknown dedi ki...

yine ben trufları denemek istersen bol kakaolu malzeme olduğu için biraz acımsı gelebilir.istersen sade süt ve kakaosuz biskiviyle dene senin ufaklık yemek isterse onun için böylesi çok daha iyi
öpüyorum.

Unknown dedi ki...

TİFTİK DEİL YANLIŞIMI DÜZELTMEYE GELDİM KİRPİ:)))))

cicibici bişeyler dedi ki...

@CANDAN TARİFLER eğer tiftikle yaparsan daha büyük yaparsın ince olduğundan çok uğraştırır,kirpi ipiyle daha çabuk örülüyor Teşekkürler güzel yorumun için.
@MOONSUN teşekkürler bendende sevgiler öptüm(sevgililer günü hediyesi için ideal bir yastık:))
@HAYAT CAFE Melihacım çok sağol tarifini mutlaka denicem.Yastık kırmızı odada çok güzel durur canım.Bende öptüm bebişkoşuda öpüyorum sevgiler.

cicibici bişeyler dedi ki...

ÖNEMLİ NOT: Eğer içine kumaştan kılıf dikerseniz daha sıkı ve daha düzgün görünecektir.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok düzgün olmuş kalp deseni, ellerine sağlık. Şiş işini pek anlamadığımdan bana zor geldi

anka dedi ki...

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık .sevgililer gününde güzel bir hdiye olurmuş geçti ama neyse:) sevgiliye şart diil dimi,sevgi duyduğumuz herkese verilebilir.sevgiler canım.